Tomáš Dzurilla – Život s elektroauty zjednoduší výkonné a rychlé dobíječky

V Česku přibývá veřejných dobíjecích stanic pro elektromobily. Kdo vlastně u nás tuhle infrastrukturu staví a co rozhoduje o tom,…

Dagmar Kopačková – Bez energetických úspor to dál nepůjde, musíme se naučit šetřit

Energetické úspory a omezení plýtvání byly v minulých letech otázkou dobré vůle a zásadového přístupu, s rostoucími účty za elektřinu…

Jan Tůma – Emisní povolenky nejsou strašák, fungují už 20 let

Emisní povolenky. Pro část lidí symbol Green Dealu, pro většinu průmyslových a energetických firem je to ale běžná součást podnikání…

Hynek Roubík – Odpad může být hnědé zlato, bioplyn má potenciál i v Česku

Se svým týmem učí vietnamské farmáře stavět bioplynové stanice, v Česku chce rozvíjet třeba smysluplné řešení agrivoltaiky. Zakládá si na…

Eva Urbanová – Udržitelná móda se umí uvelebit v šatníku i v Česku

Textilní průmysl prochází nenápadnou proměnou. Zákazníci stále víc hledí na to, jak kvalitní kus oblečení si pořizují, jak dlouho jim…

Andrea Brožová – Zálohy na PET lahve a plechovky umíme spustit do dvou let

Třídění odpadu je v Česku zavedené a oblíbené, do žlutých kontejnerů odneseme až 80 % plastových obalů. Jen polovina z…

Martin Peleška – Vyrábíme auta, která vypustí čistší vzduch než nasají

Budoucnost patří nízkoemisním vozům. Japonská Toyota si to uvědomila už před víc než třiceti lety. Dovedla ji k tomu snaha…

Ivan Holub – Nároky na potraviny rostou, udržitelnost chce racionální řešení

Udržitelné nakupování jídla už není jen o odpadech a recyklaci. Do centra pozornosti zákazníků stále více dostávají i další témata:…

Jiří Musil – Nastupuje mladá generace farmářů, řeší klima i chytré technologie

Klimatická změna staví české zemědělce před nové problémy, řeší ji prakticky každý den. Nahrává to mladší generaci farmářů, kteří si…